Popular Posts

Thursday, August 23, 2012

5 Gambar Hantu Dirakam Yang Sangat Terkenal

Di sini saya poskan 10 gambar hantu yang terkenal dan cerita sebenar di sebalik gambar berkenaan. Saya memang suka sangat melihat gambar2 macam ini tapi penakut lah pulak..haha..Bah mari kita sama2 lihat..
Pada tahun 1924, dua anak kapal daripada SS Watertown telah terbunuh, apabila mereka terhidu gas berbahaya apabila membersihan tangki kapal kargo. Para pekerja tidak mahu menyimpan mayat kedua dua pekerja yang terbunuh itu di atas kapal kerna mereka masih jauh dari daratan, jadi kapten mengarahkan supaya mayat itu dibuang ke dalam laut. Sejak beberapa hari yang berikutnya setiap ahli krew termasuk kapten menyaksikan wajah-wajah lelaki yang mati itu mengintip mereka dari air. Apabila kapal itu berlabuh di New Orleans kapten Watertown SS memutuskan untuk membeli kamera. Kapal itu akhirnya kembali ke laut dan yang sekali lagi muka hantu pelik mula terdapat di dalam air lagi. Kali tersebut terus merakamkan gambar tersebut
Seorang wanita telah melawat kubur anaknya yang telah meninggal dunia dalam tragedi pada usia 17 tahun. Beliau memutuskan untuk mengambil beberapa gambar batu nisan anaknya itu. Setelah mendapatkan gambar, wanita tersebut terkejut kerana menemui anak kecil riang gembira duduk di atas kubur anaknya itu. Wanita tidak mengenali kanak-kanak dan tidak melihat mana-mana kanak-kanak di tanah perkuburan hari gambar itu diambil.
Jurugambar Chris Brackley kagum melihat keindahan dalaman Chruch Botolph London St. Beliau membeli kamera dan mengambil gambar beberapa gereja. Setelah memeriksa gambar beliau, dia telah membuat satu penemuan yang sangat menarik. Di sudut atas kanan gambar nampaknya ada apparition hantu seorang wanita. Brackley mendakwa bahawa terdapat hanya tiga orang di dalam gereja apabila dia mengambil foto berkenaan dan kesemua mereka tidak berada di atas loteng.
Foto ini diambil pada tahun 1999 di Sefton Gereja di Merseyside, England, dan telah diambil oleh jurugambar yang telah terpesona oleh struktur purba. Jurugambar itu berkata bahawa tiada siapa yang berdiri di situ apabila dia mengambil gambar dan mendakwa bahawa disebabkan pakaian hantu ia adalah penampakan salah satu menteri gereja tersebut yang telah lama meninggal.
Foto ini membuat pusingan di Internet melalui e-mel surat berantai dan dengan itu telah menjadi salah satu daripada gambar-gambar hantu yang paling terkenal dalam kewujudan. Ia seolah-olah gambar hantu realistik kerana ia adalah halus daripada pemalsuan yang paling photoshopped. Terdapat tiada punca sebenar yang boleh dipercayai untuk mendapatkan cerita di sebalik gambar dari, tetapi berlaku di latar belakang dan asal jelas etnik banyak gadis-gadis telah diandaikan bahawa mereka adalah di Manilla, Republik Filipina. Pemikiran pertama saya adalah bahawa ini adalah gambar palsu yang diwujudkan dalam Adobe Photoshop, tetapi saya mempunyai kecenderungan untuk mengatakan bahawa kira-kira semua gambar hantu kontemporari.

No comments:

Post a Comment

Apa Yang Budak Jepun Ini Buat Dengan Pisangnya

  Pemuda Jepun yang bernama Keisuke Yamada punya hobi mengukir pisang sebelum memakannya.  Dan ukiran pisangnya memang terk...